15. svi 2012.

vrijeme

vrijemeVrijeme je izmišljena kategorija.
Reći "Nemam vremena" je isto kao reći "Ne želim".
Lao Tzu
---
Najnovija istraživanja iz fizike pokazuju da je prostor-vrijeme izmišljena kategorija koja se koristila kao teorijski model za razumijevanja i opisivanja 3D realnosti, koja ne djeluje u drugim dimenzijama, štoviše otežava nam njihovo razumijevanje, a time i razumijevanje toga tko smo zapravo.

O izdvojenosti vremena kao kategorije neovisne od prostora pogledajete zamišljanje 10 dimenzije video Roba Bryantona. Da je ta teorija točna ili samo još jedna od teorija odlučite sami, ali ova bar pruža drugačiju prespektivu na dimenzije i pruža solidan osnov za razmišljanje.

Ako vam ovo zvuči komplicirano, pojednostavljeno rečeno to znači ovo: izmislili su nam priče, nazvali ih znanost i svi se pravimo da tako funkcionira stvarnost. Zato što se pravimo da je to stvarnost, to i kreiramo i takav doživljaj stvarnosti imamo. Usto se čudimo što loše kopčamo kako život funkcionira, ne percipiramo druge dimenzije i životnu energiju (pod uslovom da uopće vjerujete da postoje), a za npr. putovanje kroz vrijeme mislimo da je fiction ili SF, i naravno da slijedom toga vjerujemo i da je to putovanje nužno vezano za prolaženje kroz prostor.

Eh sad: ovo ste učili čitavu osnovnu i srednju školu, a možda i faks, štoviše bili ste ocjenjivani za točne (sic!) odgovore o izmišljotinama za koje se svi prave da vrijede. Po mogućnosti ste ih naučili tako da ih znate u po dana i u po noći.
Zamislite sad da vas netko ocjenjuje za točne odgovore o Crvenkapici ili nekoj drugoj bajci, po izboru.
Biste li doista ravnali svoj život prema tome?

Jeste l' ono rekli da nemate vremena za sebe?
A što želite?

Nema komentara:

Objavi komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...