9. ožu 2012.

čudni ljudi

Još prije desetak ili možda čak samo prije pet godina, prevladalo je mišljenje da oni koji se bave iscjeljivanjem nisu baš normalni, da su čudni ili bar opaljeni.

Blesav, luckast, svoj. Onaj koji se po nečemu ističe. Proglasiti nekoga opaljenim inicijalno je osiguranje sveta od nekoga tko bi mogao narušiti njegovu vječnu neupitnost. Ako se to dogodi, sljedeća faza je proglašavanje nekoga nenormalnim, a to je već korak do potpunog izopćavanja.

Danas nisi in ako ne znaš bar jednu tehnikicu za rad na sebi, neki wellness ritual ili ako nisi prisvojio bar jednog gurua. New age je re-brandirana verzija Carevog novog ruha, te isto kao i u priči izaziva masovno udivljenje iluzijom.

čudni ljudi
Between Mirrors and Meaning by luakabopp
Kada su učenici pitali Zen majstora Bashoa da im kaže što je radio prije, a što nakon prosvjetljenja, on im je rekao: Cijepao sam drva, cijepam ih i sad.

8. ožu 2012.

dan žena


Danas sam izašla na kavu. Ušla sam u kafić u kojem su u tom trenutku sjedile same žene.
Eh, bila sam jedina žena s cvijetkom - na Dan žena. Ruža, crvena, privlačila je pažnju vrlo opipljivim pogledima i glasnim komentarima. Onako preko stolova, nekoliko žena me pitalo odakle mi ruža, tj. jesam li je dobila ili kupila? Šta bi bilo da sam imala karanfil?

Neki od tih pogleda bili su zavidni, jer su podrazumijevali da se ružu treba dobiti, odnosno zaslužiti, pa makar i time što si žensko. Drugi pogledi bili su sjetni, zrcalili su neku čeznutljivu tugu zbog nedobivene pažnje.

Ruže se danas uglavnom daruju za dan zaljubljenih -Valentinovo i Majčin dan, s posebnim povodom.
Žene nekako nestaju utopljene u ulogama koje se daju konzumirati: ulogama ljubavnica, majki ili supruga. Muškarci ne plivaju ništa bolje.

Nestaje također i običaj darivanja cvijeća bez posebnog povoda - naprosto zbog radosti, bliskosti i ljepote.

Napokon, prestane li ruža mirisati kad je poklonimo sami sebi?

7. ožu 2012.

oda radosti

Zašto bi um bio ubačen u tako blizak, tijesan, senzacionalan, neobjašnjiv odnos s takvim neizvjesnim oblikom kao što je tijelo? - Thomas Hardy

3. ožu 2012.

Čista bistra zdrava pitka voda II

22. - 24.3.2012. u 22 sata  
zajednička globalna namjera iscjeljivanja povodom međunarodnog dana vode


Dragi prijatelji,

pridružite mi se 22.-24.3.2012 u 22 sata da svojom namjerom osnažimo zajedničku želju koja se nalazi u srcima mnogih ljudi: da je ČISTA BISTRA PITKA VODA svima lako dostupna, svugdje na ovoj našoj divnoj planeti.

Znate već i sami da se problemi ne mogu rješavati s iste razine svijesti na kojoj su nastali - stoga podignimo ukupnu razinu svijesti. Pozivam vas da mi se pridružite u ovom događaju da udružimo svoje dobre želje i pozitivne misli u jednu, zajedničku namjeru ZAHVALNOSTI ZA ČISTU BISTRU ZDRAVU PITKU VODU na našoj divnoj planeti.

Znajte da je vaše sudjelovanje važno. Zbroj naših svjesnih namjera čini značajnu razliku jer aktiviranjem naše grupne namjere možemo napraviti istinsku promjenu i manifestirati najljepše želje našeg srca za dobrobit svih.

zdrava voda

Što vi možete učiniti 22. - 24.3.2012. od 22.00 - 22.45 sati?

1. OPUSTITE SE NAJBOLJE ŠTO MOŽETE!

2. Pokrenite i podignite svoju energiju i vibracije na način koji najbolje znate.
Primjenite bilo koje znanje koje imate (Kvantni dodir, Qi Gong, Ki disanje,
Reiki, Pranic healing, Theta healing,  ili bilo što drugo što najbolje znate) ili molitvu. Aktivirajte svoju svjesnu pažnju.

Ako ne poznajete niti jednu tehniku iscjeljivanja ili meditaciju samo budite što više opušteni i dišite što potpunije možete.  Ako posjedujete i radite s kristalima, izeberite ih prema svojoj intuiciji i postavite u mrežu.
Ako komunicirate s anđelima, vodičima i drugim bićima Svijetla pozovite ih da vam se pridruže.
 
3. Zamislite najljepšu sliku čiste bistre pitke vode u prirodi, koje se možete sjetiti: izvor, slap, potok, jezerce. Neka slika bude živa, pokretna, aktivna. Divite se bojama. Prisjetite se i prizovite najdivniji okus čiste slatke pitke vode. Osjtite miris svježe vode. Čujte divne zvukove koje proizvodi voda u kretanju. Zamislite da ste svoju ruku uronili u tu vodu. Osjetite kako uživate u toj vodi, kako vas osvježava i okrepljuje. Ovaj osjećaj smjestite u svoje srce. Dopustite da ove slike i pogotovo ovaj zvuk prođu kroz čitavo vaše tijelo i potpuno vas ispune.  
Iz svog srca zračite i iskažite ZAHVALNOST za ČISTU BISTRU ZDRAVU PITKU VODU ZA SVE na planeti.
---
Ovom događaju  možete doprinijeti čak i ako nemate vremena tako da jasno iskažete ZAHVALNOST ZA ČISTU BISTRU ZDRAVU PITKU VODU i želju da se ona spoji s poljem ove kolektivne namjere kreiranom u toku ovog događaja.
Ovo traži samo jednu vašu misao. Upotrijebite je!

--- 
Ovo je globalna namjera i u njoj će sudjelovati mnogi ljudi sa svih strana svijeta
22., 23. i 24.3.2012. u 22 sata u
svakoj vremenskoj zoni.
Događaj će se ponavljati 3 dana za redom, 45 min, tako da val nove vibracije okruži čitavu našu planetu tri puta za redom.
--- 
Za vrijeme ovih događaja m
ožete energizirati čašu vode ili staklenu bocu s vodom. Jednostavno smjestite čašu ili bocu s pitkom vodom između vaših ruku, tako da vam se prsti ne dodiruju. 
Vrlo lako ćete na kraju ovog događaja ustanoviti promjene u okusu, gustoći i površinskoj napetosti vode.
Čašu vode popijte na kraju ovog događaja, a ostatak iz boce ulijte u rijeku, jezero ili potok ako možete.
---

Vaša svijesna pažnja je važna.
Pomozite svima nama u stvaranju nove više vibracije za pomoć našoj planeti i nama samima. Sudjelujete u ovom događaju, sva tri dana za redom, ako možete. Ako ne možete prisustvovati barem se sjetite iskazati svoju namjeru. Jedna vaša misao i jasna namjera je najmanje što možete učiniti.
 

Sudjelovanje u ovom događaju je dovoljno da doživite i razumijete koliko je važna vaša svijest u manifestiranju naše zajedničke bolje budućnosti.
Ovo nitko drugi ne može uraditi za nas.

Proslijedite ovu poruku.

BUDITE PRISUTNI.

2. ožu 2012.

ništa i nešto

sweet cake
Sweet Cake, Max Gimblett, sumi ink, Thai Garden embossed handmade paper, 22 1/4x30 1/2", 2001.

Ništa se uobičajeno izjednačava s prazninom, ništavilom, ne-postojanjem, vakuumom. Uobičajena misaona i govorna fraza je: Nema iz ničega nešto.

Ta se misao udomaćila kao samorazumljiva istina, maltene znak zdravog razuma, pa se ista stvar neprestano i počesto vulgarizirano ponavlja u raznim frazama: "ne mo'š dobit od pileta opanke", "ne ide od fiće ferrari", sve do "nema kruha bez motike"...

Ali, to je široko rasprostranjena i duboko ukorijenjena zabluda.
NIŠTA nije prazno, naprotiv.  Čak ni vakuum nije prazan ( tj. prazan je od materije, ali ne i od energije /informacije).
Štoviše, ništa definira nešto, i to nešto izvire iz ništa; bez ništa ne bi nešto ni moglo postojati.

Ništa je zna nas ono što ne primjećujemo i ne opažamo, ali to ne znači da u tom ništa ne postoji nešto. To nešto -  koje  interpretiramo kao postojanje - gotovo isključivo određujemo kao materijalno, a pod materijalnim podrazumijevamo opipljivo.

Kako se ta zabluda odražava na naše živote?
Ništa se ustrajno i negativno određuje: sve ili ništa, praznina, nematerijalno, crno, ništavilo, dakle ništavno, nevrijedno, nepotrebno, nekorisno, nerad, loše... Tako se programiramo (prihvatili smo bez razmišljanja) da mislimo da sve što ima veze s ništa izaziva strah i otpor, nelagodu, odbojnost, krivicu, po-grešnost.

Odmor, opuštanje, spavanje, kao i svaka druga aktivnost koja nije "produktivna" u smislu konkretnog, opipljivog - smatra se nevrijednom, uzaludnom. Odnosno, gubitkom vremena, u kojem bi, dakako, uvijek trebali nešto raditi.
I dalje, kada se bavimo takvim aktivnostima, onda smo lijeni, nerazumni, neprilagođeni, nismo kao svi ostali nepodobni, grešni...  u tuđim očima; još gore i u svojim.

Dakle, svemu što je nematerijalno (čak i mišljenju) ukidamo vrijednost i značaj. Tako mnogi koji se bave nekim iscjeliteljskim tehnikama često vole reći da "rade na sebi" - i tako naglašavajući vrijednost "rada", tehnike - a zapravo izbjegavaju svjesno biti,  jer za to ne moraju ništa raditi.

Zato, ponekad, uklješteni između nešto i ništa, osjećamo da nam fali ključni dio bivanja, smisao.

Možda bi nam pomoglo da preformuliramo tu dogmu u: Nema Nešto bez Ničega.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...