5. stu 2010.

Jaspis

iscjeljivanje: jaspis


Jaspis personificira naše otkrivanje/prisjećanje Boga. Pomaže nam da osvijestimo tko smo kao duhovna bića – što znači i kraj patnje zbog ograničenog percipiranja svijeta.
Često doživljavamo naše živote kao da su razdvojeni na svjetovni i duhovni dio. Ideja da postoji sveti dio života a da onaj sekularni uzrokuje probleme ograničena je i čini življenje jedinstva i cjelovitosti nemogućim. Ovo vjerovanje uzrokuje fragmentaciju koja prodire u sve pore našeg bića, u um, u srce, u tijelo i duh i mi postajemo rascjepljeni u sebi, u stalnoj potrazi za ispravnim spiritualnim putem, u stalnoj potrazi za Bogom. Naš svakodnevni život odražava tu borbu.

Jaspis nam govori da ne postoji razdvojenost između svetog i profanog, između materijalnog i duhovnog. Postoji mjesto odakle možemo vidjeti svetost u svemu i istopiti iluziju odvojenosti koja nas nagoni da se borimo, jaspis nam pomaže da integriramo ono što je doista već integrirano, jedinstveno u realnosti. Jaspis znači: polirati, načiniti sjaj vidljivim. Jaspis nam omogućava da razumijemo da smo dio Boga i svega postojećeg, i da se nikada ne trebamo bojati.

Jaspis nam govori da jedini konflikt koji postoji između naših tijela i duha je vjerovanje da on postoji, pomaže nam da uklonimo iluziju odvojenosti, što ako propustimo učiniti rezultira time da nam je energija univerzuma nedostupna.
Jaspis također pomaže uzemljenju i tome da lakše uviđamo zašto radimo određene stvari i kako one odražavaju našu bit, oslobađa nas da postanemo slobodni poput jelena u trku.

Jaspis je i kamen uravnoteženja muške i ženske energije, duha i tijela, i drži visoko životu energiju nosioca. Pruža zaštitu, štiti od svake negativnosti, stabilizira emocije i uklanja strahove i nesigurnosti.
Poboljšava čulo mirisa. Balansira iskorištavanje minerala i njihovo reguliranje unutar tijela. Pomaže i podržava rad bubrega, mjehura, jetre i slezene.

Po predaji jaspis je jedan od 12 svetih kamenova koji svoje mjesto ima na ploči koja se nalazi na grudima Velikog sveštenika i kaže se da je prvi kamen temeljac zidova Rajskog grada. Predstavlja prvi od dvanaest portala svjesnosti.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...